Cesar Den Dolder

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Beginpagina

Netwerk Chronische Pijn

E-mail Afdrukken PDF

Inmiddels heb ik mij ook aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. 

Eén op de vijf Nederlanders lijdt aan chronische pijn. Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan drie maanden en medisch onverklaarbaar is. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn: rugpijn, nek-schouderklachten en hoofdpijn, whiplashklachten en fibromyalgie. Mensen blijven vaak rondlopen met onverklaarbare pijnklachten. Dit kan op den duur grote gevolgen hebben voor het dagelijkse functioneren.

Behandeling
De succesvolle behandelmethode richt zich niet zozeer op het wegnemen van de pijnklachten, maar op de oorzaken ervan. Hierbij leert men op een andere manier met de pijn  om te gaan, waardoor iemand weer grip krijgt op zijn leven. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven: niet de pijn, maar de persoon zelf bepaalt weer zijn leven.
Het behandelprotocol is opgesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten over pijnbehandeling. De methode is een combinatie van fysieke en mentale oefeningen, afgestemd op de persoonlijke situatie.
Tijdens de behandeling gaat iemand met de eigen doelen aan de slag, de oefentherapeut fungeert daarbij als coach. Belangrijk is dat mensen zich bewust worden van de eigen mogelijkheden om met de pijn om te gaan, zodat zij hun dagelijkse activiteiten weer kunnen oppakken.

Meer informatie: www.netwerkchronischepijn.nl 

 

Het is vandaag:

Donderdag, 18 oktober 2018

Banner